Lecsós szelet.
- 1 kg tarja vagy lapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 padlizsán
- 10dkg gomba
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 púpos evőkanál zsír
- szükség szerint finomliszt
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A húst felszeletelem. A hagymát megpucolom, felkockázom apróra, a paradicsomot meghámozom, a zöldpaprikát feldarabolom.
A feldarabolt hússzeleteket paprikás lisztben megforgatom, majd mindkét oldalát zsíron megpirítom. A megmaradt zsíron a hagymát megfonnyasztom, rárakom a hámozott, darabolt paradicsomot, majd a darabolt zöldpaprikát,padlizsánt,gombát. Egy kis ideig párolom, majd a feketeborsot és a pirospaprikát is rászórom. Jól összekeverem, az elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.
Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.
