Lecsós szelet.

  • 1 kg tarja vagy lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 padlizsán
  • 10dkg gomba
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 púpos evőkanál zsír
  • szükség szerint finomliszt
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A húst felszeletelem. A hagymát megpucolom, felkockázom apróra, a paradicsomot meghámozom, a zöldpaprikát feldarabolom.

A feldarabolt hússzeleteket paprikás lisztben megforgatom, majd mindkét oldalát zsíron megpirítom. A megmaradt zsíron a hagymát megfonnyasztom, rárakom a hámozott, darabolt paradicsomot, majd a darabolt zöldpaprikát,padlizsánt,gombát. Egy kis ideig párolom, majd a feketeborsot és a pirospaprikát is rászórom. Jól összekeverem, az elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.

Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.