Hetényi gombás hús

Hozzávalók:

1 kg sertéskaraj

1 fej hagyma

kevés olaj

50 dkg gomba

3 főtt tojás

bors

            majoranna

2 szelet kenyér áztatva

1 nagy pohár tejföl

1 tömlős sajt

20 dkg sajt

Elkészítés:

A húst nagyon vékonyra szelem, kicsit át is klopfolom majd forró olajba teszem és mindkét oldalát 1-2 percig sütöm,hogy vékony kéreg keletkezzen így megtartja a hús az ízeket. Ezután sózom, borsozom, majd egy kiolajozott tepsibe egymás mellé teszem. A hagymát és a gombát megtisztítom, apróra vágom. Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, majd rárakom a gombát, puhára párolom, levét elfőzöm. Ízlés szerint megfűszerezem, főleg majorannával, majd belemorzsolom a kicsavart kenyereket és a tömlős sajtot. Leveszem a tűzről, belekockázom a főtt tojásokat, jól összekeverem. Ezt a tölteléket egyenletesen rárakom a hússzeletekre. A tejfölt pici sóval kikeverem, ráborítom a töltelékre, végül ráreszelem a sajtot. Kb. 50-60 percet sütöm.

Rizzsel,paradicsom salátával tálalom.