Hetényi gombás hús
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 fej hagyma
kevés olaj
50 dkg gomba
3 főtt tojás
só
2 szelet kenyér áztatva
1 nagy pohár tejföl
1 tömlős sajt
20 dkg sajt
Elkészítés:
A húst nagyon vékonyra szelem, kicsit át is klopfolom majd forró olajba teszem és mindkét oldalát 1-2 percig sütöm,hogy vékony kéreg keletkezzen így megtartja a hús az ízeket. Ezután sózom, borsozom, majd egy kiolajozott tepsibe egymás mellé teszem. A hagymát és a gombát megtisztítom, apróra vágom. Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, majd rárakom a gombát, puhára párolom, levét elfőzöm. Ízlés szerint megfűszerezem, főleg majorannával, majd belemorzsolom a kicsavart kenyereket és a tömlős sajtot. Leveszem a tűzről, belekockázom a főtt tojásokat, jól összekeverem. Ezt a tölteléket egyenletesen rárakom a hússzeletekre. A tejfölt pici sóval kikeverem, ráborítom a töltelékre, végül ráreszelem a sajtot. Kb. 50-60 percet sütöm.
Rizzsel,paradicsom salátával tálalom.