Házi ketchup.

Hozzávalók:

3kg paradicsom

 4db  pritamin paprika

 3 fej vöröshagyma

 6-7 db fokhagymagerezd

4 szál zöldség zöld +gyökér

 só

 ízlés szerint cukor  vagy édesítő

 1 csokor  oregánó

1 szál rozmaring

 őrölt fekete bors

1 tk. bazsalikom

3 szál citromfű

1tk mustármag és szegfűszeg (Teafőző tojásban)

5 db babérlevél

2 db cseresznyepaprika (nem opció)

2 ek. almaecet (nem opció)

1 kiskanál szalicil

A  zöldségeket összevágjuk , 2 órán át főzzük majd paradicsom paszírozón áttörjük.

Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Üvegekbe töltjük, teszünk rá tartósítót és dunsztoljuk.