Házi ketchup.
Hozzávalók:
3kg paradicsom
4db pritamin paprika
3 fej vöröshagyma
6-7 db fokhagymagerezd
4 szál zöldség zöld +gyökér
só
ízlés szerint cukor vagy édesítő
1 csokor oregánó
1 szál rozmaring
őrölt fekete bors
1 tk. bazsalikom
3 szál citromfű
1tk mustármag és szegfűszeg (Teafőző tojásban)
5 db babérlevél
2 db cseresznyepaprika (nem opció)
2 ek. almaecet (nem opció)
1 kiskanál szalicil
A zöldségeket összevágjuk , 2 órán át főzzük majd paradicsom paszírozón áttörjük.
Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Üvegekbe töltjük, teszünk rá tartósítót és dunsztoljuk.